background branding

Claim tegen Apple om vertragen iPhones: zo doe je mee

Apple Massaclaim

Heb jij een iPhone 6,7 of SE gekocht van Apple en is jouw toestel tussen 2016 en 2018 uitgebracht? Dan kun je gecompenseerd worden voor schade door een “bewuste vertraging” vanuit het moederbedrijf. Zo sluit jij je aan.

Prestatieniveau en batterij

Twee Nederlandse claimorganisaties, Consumentenclaim en Stichting Aequitas Belangenbehartiging, zijn een zaak begonnen tegen Apple. Bepaalde software-updates op de bovengenoemde generatie iPhones zou zorgen voor een verminderd prestatieniveau van de toestellen.

Ook de kwaliteit van de batterij zou door de updates achteruit gaan. Gebruikers zouden hierop batterijen of hun toestel hebben laten vervangen.

Compensatie voor gedupeerden

En daarvoor stellen de claimorganisaties Apple aansprakelijk. Zij willen compensatie voor de gedupeerden van hoogstens honderd euro. De compensatie voor diegenen die hun toestel hebben vervangen kan de compensatie oplopen tot boven de honderd euro. 

“Apple heeft een gebrekkig product op de markt gebracht en heeft dit later met een update proberen te maskeren. Het is duidelijk dat de schade die de consument hierdoor heeft geleden vergoed moet worden”, schrijft ConsumenClaim namens een jurist op hun site over de zaak. 

Ben jij ook gedupeerde?

Heb jij in de periode 2016 tot en met 2018 een iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus en de eerste generatie SE, gekocht? En heb je een nieuw toestel aangeschaft omdat de prestaties van het oude toestel afnamen? Je kunt meedoen aan de claim. Op de site van ConsumentenClaim kun je je inschrijven. 

Let wel op, als de organisaties de zaak winnen van Apple, betaal je waarschijnlijk een bepaald bedrag voor hun dienst. Daarover vermeldt de organisatie het volgende op hun site: “Deelname aan deze claim is op basis van ‘no cure, no pay’. Aanmelden is gratis. Als wij geen resultaat boeken betaal jij niets. Boeken we wel resultaat of komen we tot een regeling? Dan krijgen wij daar een percentage van. Voor deze claim bedraagt het percentage maximaal 25%.”

Meer over